HR KENNISBANK

9 jaar Penosa – een prachtig avontuur!

Vandaag exact 9 jaar geleden liepen Sheila en ik het gebouw van de Kamer van Koophandel binnen. Onze afspraak voor de inschrijving van ons bedrijf! Met een gevoel van trots en een beetje spanning zetten we onze handtekeningen onder de papieren en met een KvK nummer rijker liepen we naar buiten. Het begin van een prachtig avontuur!

Midden in de (toen) financiële crisis zijn we gestart met het idee dat we ondernemers konden leren hoe mooi het is om samen met je medewerkers te groeien. Het gezegde ‘ik wens je veel personeel toe’ wilden we positief maken. Wij geloven namelijk dat je samen met je team nog betere successen kan behalen in plaats van dat medewerkers je stress brengen. Dat hierdoor alle medewerkers van Nederland kunnen groeien binnen hun eigen kwaliteiten en competenties is dan een zeer gewenst neven effect.

 Het avontuur…

9 jaar geleden sprongen we in het diepe. Geen van beiden hadden we ervaring in het ondernemerschap. We zijn ook niet opgegroeid in een ondernemersgezin. Wel hebben we een ontzettend geloof in wat we doen, wat we kunnen betekenen voor ondernemers/ werkgevers en hebben een grote passie voor ons vak. Er zijn momenten geweest waar we flinke uitglijders hebben gemaakt en alle uitglijders hebben geleid tot nieuwe inzichten en hebben gemaakt dat we voor een ander pad kozen. Nog steeds met hetzelfde doel in ons vizier.

Ons uitkijkpunt nu…

En daar staan we dan nu… Kijkend vanaf de eerste verdieping van ons nieuwe kantoor aan het Capitool 62 in Enschede. We zijn allang niet meer die 2 dames die ondernemers helpen met de personeelsadministratie en personeelscalamiteiten. Ons team is inmiddels gegroeid naar een mooie mix van jong en (een beetje) belegen. Allemaal even enthousiast en vol passie voor het HR-vak. Allemaal generalisten met ieder een eigen specialisme zoals; coaching, verzuim, juridische aspecten, 21st century denken, ontwikkeling van teams en medewerkers en verbeteren van processen. We kijken vooral vooruit; op naar nieuwe avonturen die op ons pad komen, die ons elke dag sterker maken en laten groeien. Groeien jullie met ons mee?