Klantcases

Penosa werkt voor veel verschillende mkb. Van groot tot heel klein. Door heel Twente, en soms daarbuiten. In onze klantcases lees je hoe we een aantal van hen helpen groeien.

De opstart van je bedrijf samen met HR

Bij ons kwam een beginnende ondernemer, werkzaam binnen de zorgsector die zijn eerste medewerker in dienst zou nemen. De wens van de werkgever was dat alles met betrekking tot personeelszaken goed geregeld zou zijn. Voor deze klant hebben wij de basis gelegd op het gebied van personeelszaken. Met zorgvuldig advies en ondersteuning legden we een solide basis voor een vlotte start. Nu kan de ondernemer zich vol vertrouwen richten op zijn kernactiviteiten, wetende dat zijn personeelsbeleid goed geregeld is. Naast de HR-werkzaamheden die wij hebben opgepakt, hebben we de ondernemer ook ontzorgd op het gebied van salarisadministratie. Ondertussen blijven we nauw verbonden en groeien we met de ondernemer mee. 

Samenwerken en gesprekken voeren

Een ander klantverhaal komt vanuit een bedrijf met 25 medewerkers. Een aantal medewerkers voelde zich niet volledig gehoord op de werkvloer en benaderden ons voor ondersteuning bij een gesprek met de werkgever. Tijdens dit overleg werd duidelijk dat zowel werkgever als werknemers het beste met elkaar voor hebben, maar moeite hadden om dit over te brengen. Door gezamenlijk in gesprek te gaan, werd de samenwerking verbeterd en kunnen werkgever en werknemers nu op een positieve en constructieve manier verder. 

Transparant beloningsbeleid

Voor een bloeiend bedrijf met 40 toegewijde medewerkers hebben we recentelijk een HR-case aangepakt die draaide om het ontwikkelen van nieuwe, transparante functieprofielen en het opzetten van een eerlijk salarishuis. Met de focus op het begeleiden van medewerkers, was het doel van onze klant om medewerkers te stimuleren en oprecht te belonen voor hun inzet. Onze aanpak stelde niet alleen heldere loopbaanpaden vast, maar zorgde er ook voor dat elke werknemer een duidelijk beeld had van hun groeimogelijkheden binnen het bedrijf. Met deze nieuwe structuur kan onze klant nu met vertrouwen haar medewerkers ondersteunen en belonen.